Tidigare Produktioner

Tidigare Produktioner

 

2016

 

Utsikten

 

Under våren 2016 så arbetade vi med en pjäs, skriven av Marcus Berguv och Frej Rydhem, som handlar om människans relation till och beroende av konsumtion för att kunna känna sig tillfredsställd. Utsikten är en dystopisk tragedi med mycket humor, som handlar om ett par och två systrar som tillsammans bestämmer sig för att leva enkelt i naturen utan någon el. Men plötsligt står de där med möjligheten att faktiskt använda elen och det är då konflikterna inombords och sinsemellan uppstår.

Manus: Marcus Berguv & Frej Rydhem

Regi: Daniel Ankarsten & Marcus Berguv

Producent: Josefine Andersson

Teknik: Henrietta Skoog

Medverkande: Amanda Isaksson, Marcus Berguv, Louise Vainikainen, Lovisa Norlin, Pirkko Kyllönen, Isra Pettersson och Carl Hillve.

Sufflör: Hanna Pering

 

A Starling Angle

 

Det är senhösten 1888. Det är den andra industriella revolutionen, en förändringens tid mellan hopp och förtvivlan där automobilen precis har börjat massproduceras samtidigt som London terroriseras av en seriemördare.

 

I Otmoor, ca 8 mil nordväst om London, bort från allt kaos, i till synes öde våtmarker där tusentals starar härskar över himlen ligger det sömniga Otmoor mansion, vars grevinna; fru Silver väntar på döden.

 

Detta leder till att ett antal färgstarka karaktärer träffas, mer eller mindre frivilligt, och behöver konfrontera sitt förflutna i herrgården. Butlern och fru Silvers sjuksyster stressar båda med att färdigställa huset inför arvtagaren Orwell Daffodil von Raps hemkonst. Och flera andra personer samlas av olika anledningar i huset under aftonen.

 

Herrgården innehåller flera mörka hemligheter och risken är stor att det måste bli mörkare innan det kan bli ljusare igen.

 

”The Starling angle” Är inspirerad av klassiska mysteriepjäser och gör flera vinkningar till både Agatha Christie och sällskapsspelet Cluedo. Publiken bjöds på både mysterier, drama, tragedi och komik.

Text: Daniel Ankarsten

Regi: Miguel Ángel Fraga

Producent: Josefine Andersson.

Medverkande: Louise Vainikainen, Maria Johnsson, Niklas Lundström, Emil Ahlbertz, Hanna Sandberg, Marcus Berguv och Daniel Ankarsten.

Scenografi: Ingvar Hallström

 

Premiär December 2016 på MAF Scen 1 i Malmö.